Rising Star of The Week Хабиб Бектеши

Rising Star of The Week
Хабиб Бектеши

Хабиб, како ја започна твојата кариерна патека како Python developer?

Првите работи што ми се допаднаа кај Python беa кога видов колку широко се користи, неговата голема заедница, едноставната синтакса. Тогаш почнав да истражувам подлабоко во Пајтон.

Како завршниот проект ти помогна во остварување на твојата цел да станеш Python developer?

Работата на реални проекти може да се нарече симулација на реална работна средина, така што токму тоа не научи финалниот проект за време на обуката за Python developer.

Што би им препорачал на оние кои сѐ уште се двоумат дали да почнат кариера во оваа област?

За тие што уште се двоумат за кариера како Python developer, би им рекол дека се само еден google search away, за да ги отфрлат сомнежите.