Rising Star of The Week Теа Јанковиќ

Rising Star of The Week
Теа Јанковиќ

Која е Теа Јанковиќ? Како се одлучи да ја отпочнеш твојата кариерна патека како Python developer?

Одлуката за да ја отпочнам мојата кариера како Python developer произлезе од фактот дека Python широко се користи во различни деловни сектори, како што се програмирање, развој на веб, машинско учење и наука за податоци.

Како завршниот проект ти помогна во остварување на твојата цел да станеш Python developer?

Работејќи и создавајќи го финалниот проект, кој што е дел од обуката, ми овозможи да согледам колку сум напреднала во врска со моите познавања за Python и неговата употреба во околината близу мене. Освен тоа ми помогна да осознаам нови содржини и податоци со кои би ми го олесниле работењето понатаму кое би довело до побрзо остварување на мојата цел.

Што би им препорачала на оние кои сеуште се двоумат дали да ја отпочнат својата кариера во оваа област?

Python е исклучително лесен за употреба со голема поддршка и лесни за интегрирање функции. Програмскиот јазик е лесен за разбирање и читање што им олеснува на почетниците да ја започнат својата кариера за кодирање. Затоа, јаc топло би го препорачала учењето во Семос Едукација, знаењето е првенството кое Семос го нуди, а забавата и добро поминатите часови се не избежен дел.