Rising Star of The Week Марко Стојановски

Rising Star of The Week
Марко Стојановски

Кој е Марко Стојановски? Како се одлучи да ја отпочнеш твојата кариерна патека како Python developer?

Можеби главната причина што се заинтересирав за Python програмскиот јазик беше фактот дека е најпопуларен, делумно поради едноставната синтакса , а делумно поради тоа што е користен за изработка на најголем дел од платформите на Google, Facebook и други високопрофилни компании. Истовремено, изборот на  Python Developer како професија отвора можности за работа во реномирани компании и комуникација со колеги од целиот свет.

Како завршниот проект ти помогна во остварување на твојата цел да станеш Python developer?

Успешно завршениот реален проект ми даде поткрепа и ми влеа верба дека имам способности и дека сум на вистинскиот пат да станам професионален Python Developer.

Што би им препорачал на оние кои сѐ уште се двоумат дали да ја отпочнат својата кариера во оваа област?

Моја препорака до секој кој смета дека може да се види себеси како иден Python Developer е дека треба да престане да се двоуми и да размислува туку напротив, да превземе акција и да аплицира за обука во Семос Едукација. Обуката и проектите се предизвик кој едноставно не смеат да се пропуштат.