Курс за фриленсинг

Курс за фриленсинг

Изгради високорангиран и успешен Фриленс профил


Сега е вистинското време за почеток на една убава кариерна приказна.

Број на часови: 24

Локација: Онлајн

Цена: 9.000 денари

По значителниот пораст на заинтересираноста за започнувањето на кариера како freelancеr и неговиот растечки тренд, Семос Едукативниот Центар во соработка со Impact Foundation ви го преставува курсот за freelancing.

Опис на курсот

Во македонскиот јазик сеуште нема соодветен збор за превод за овој начин на работа. Опис на еден современ фриленсер, би било независно лице кое не е врзано за сопственик или компанија, туку ги нуди своите услуги на одреден договорен период, а потоа продолжува да работи на друг проект, за други работодавачи. Тоа го прави на различни онлине платформи.

Заради слободата која што ја дава, фриленсинг е начин на работа кој изгледа едноставно на прв поглед и многумина посакуваат да го применат, но малкумина го совладале. Целта на овој курс е да ти ги пренесе сите суштински информации кои ти се потребни за да започнеш кариера како фриленсер.

Сега добивате можност да ги запознаете најпознатите платформи кои што нудат работа и можат да ви помогнат како да го стекнете потребното искуство. Овој курс е одличен за почетници кои сакаат да го започнат најновиот тренд на работа и да заработуваат од било каде, во било кое време.
Целта на курсот е да овоможи самовработување, а има ли нешто поубаво од независност?


Содржина на курсот

 • Комуникација со клиенти
 • Time management
 • Project management
 • Плаќање и даноци
 • Проактивно работење на развој на сопствен Фриленс профил

 • Работиш за себе
 • Работиш од каде сакаш
 • Сам си ја одредуваш работната недела наспроти работа од 9 до 5
 • Независност за планирање на работните обвски
 • Имаш можност за финансиска независност и голема заработка

Предавачи на курсот

Предавачи на курсот ќе бидат искусни, повеќегодишни фриленсери, кои ќе ги пренесат своите знаења и искуства и ќе ти помогнат:

 • Како да ја добиеш посакуваната работа
 • Како да ги најдеш потребните клиенти
 • Комуникација со клиенти и начин како да ги задржиш истите
 • Како да добиеш добра оценка
 • Подобра само-организација и организација на времето
 • Што е потребно за подобро платена работа
 • Како да ги надминеш предизвиците

Лице за контакт

Јелена Стевковиќ
Проектен менаџер
+389 75 234 342

Контакт

Кариерен центар

Искористете ја оваа можност и дополнително ќе добиете:

 • Tips&tricks како до брзо и лесно градење на професионално CV и портфолио
 • Креирање на добар LinkedIn профил
 • Selfmarketing


Што ти е потребно за курсот?

 • Компјутер
 • Интернет конекција
 • Мотивација и желба за учење
 • Желба за работа во домашни услови
 • Амбициозност
 • Сертификат за успешно завршен курс за фриленс
 • Потребните предзнаења и вештини како правилно да ги користи фриленс платформите
 • Предзнаење како да заработува и да гради искуство на истите

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички