Новости Листа

Отворен ден во Семос Академија за графички и веб дизајн

03.04.2019 | #SemosAcademy

Академијата за графички и веб дизајн организира отворен ден за сите заинтересирани и потенцијални лица кои сакаат да се запознаат со едногодишните стручни студии за Графички дизајнер и Веб дизајнер. Настанот ќе се одржи на 3 април (среда) во просториите на Семос Едукација, во период од 11:00 до 16:00 часот.

Содржина на настани:

  • Промоција на портфолиото на Академијата – постоиме од 2006 година.
  • Презентација на стручните програми за Графички дизајн и Веб дизајн и уписот во новата академска 2019/20 година.
  • Информации за новиот конкурс за стипендија на тема „S.O.S . . . _ _ _ . . .“ - краен рок за аплицирање е 17 април.
  • Учество на кратки работилници и бесплатни предавања.
  • Отворена дискусија со наши претходни студенти, кои ја изградиле својата кариера како Графички и Веб дизајнери.
  • Презентација на тековни проекти на нашите студенти во Академијата.
АГЕНДА
10:30 – 11:00 | Прием. Наши студенти ќе бидат Ваши домаќини!
“Почеток на едно убаво дружење”

11:00 – 11:30 | Раководител на Академијата, м-р Ангелина Канчевска

Портфолио низ проекти | Стручни квалификации | Упис | Конкурс за стипендии | Кариера
УЧИЛНИЦА 2, #GraphicDesign УЧИЛНИЦА 3, #WebDesign
“Учиме низ пракса” - Работилници и предавања “Мојот кариерен пат” - Презентации на студенти

11:30 – 12:15 | Професор Александар Василевски

Креирање на графички изглед /концепт за публикација

11:30 – 12:00 | Драган Томовски

Како ја унапредив својата кариера како веб дизајнер во Sport Life

12:15 – 13:00 | Професор Мирослав Клампфер

Дигитална манипулација со Adobe Photoshop.

12:00 – 12:30 | Студенти од генерација 2018/19

Нашите тековни проекти...
13:00 – 13:15 Пауза 12:30 – 12:45 Пауза
“Мојот кариерен пат” - Презентации на студенти “Учиме низ пракса” - Работилници и предавања

13:15 – 13:45 | Рената Петровска

Почетокот на мојата кариера како графички дизајнер во Grafika Plus

12:45 – 13:30 | Професор Марио Петковски

UX Design - нови трендови во веб дизајнирање со користење на Adobe XD

13:45 – 14:15 | Студенти од генерација 2018/19

Нашите тековни проекти...

13:30 – 14:15 | Професор Бобан Крстев

Креирање на анимирана содржина со Adobe Animate
14:15 – 14:30 Прашања & Одговори

18 врвни професори | 300 обучени студенти | 10 години работа на реални проекти|

5 години стипендирање| 65 партнери & соработници | 6 години кариерно советување


Нашите студенти ќе бидат Ваши домаќини!
Пријавете се на следниот линк: ПРИЈАВА


Лице за контакт

м-р Ангелина Канчевска
Раководител на Семос Академија за графички и веб дизајн
+389 71 223 993, секој работен ден 9:00-17:00