Adobe Photoshop CC
Adobe Photoshop CC + ACA испит

Скопје
Аплицирај
Почеток на курсот
Број на часови
30
Цена на курсот
12.500 МКД

*Доколку обуката биде одобрена од Дигиталниот форум

Опис на курсот

Adobe Photoshop, синоним на совршеност на дигиталните фотографии, е апликација која обезбедува силни перформанси, моќни функции за обработка на фотографии со прегледна работна околина. Adobe Camera Raw, вклучена во Photoshop, нуди флексибилност и контрола во текот на работата со суровите фотографии, во TIFF и JPEG формат. Photoshop Ви дава алатки за дигитално уредување на фотографиите за многу лесна трансформација од кога било досега.
Целта на овој предмет е запознавање со графичкиот и веб дизајн, како и да Ви помогне да се стекнете со Adobe Certified Associate (АСА) сертификат. Наменет е за графички дизајнери, web дизајнери и за сите оние кои сакаат да се занимаваат со дизајн, без разлика дали се работи за печатење или on-line публикување.
Adobe Photoshop е избор на експертите за манипулација со фотографии, графичко дизајнирање, фото-ретуширање, веб дизајнирање, мултимедија, и многу повеќе. Алатките кои се лесни за користење ќе Ви овозможат брзо да постигнете софистицирани резултати во прилично мал временски период.


Содржина на курсот

 • Како да започнете
 • Запознавање со работната околина
 • Основни корекции на фотографија
 • Работа со селекции
 • Работа со слоеви
 • Quick fixes
 • Маски и канали
 • Типографски дизајн
 • Техники на векторско цртање
 • Напредна композиција
 • Цртање со четки
 • Едитирање на видео
 • Работа со Camera Raw
 • Подготовка за испит

 • Официјална обука во Adobe Авторизиран Тренинг Центар
 • Adobe Certified Instructors по најнови верзии
 • Лиценциран Adobe софтвер во училница
 • Официјална наставна програма од Adobe согласно најновото издание на книгите - Classroom in a book со вклучени вежби
 • Официјален сертификат за посета на курс издаден од Adobe
 • Можност за стекнување на меѓународно признат сертификат - Adobe Certified Associate (АСА) за соодветна Adobe апликација. Подготовката за АСА испит и еден ваучер за полагање се вклучени во цената на Adobe курсот.

Лице за контакт

м-р Ангелина Канчевска
Раководител на Adobe Training Department
+389 71 223 993, секој работен ден 9:00-17:00

Потребни предзнаења за курсот

Oсновни познавања за работа со компјутери и оперативниот систем Windows.

Материјал за курсот

Најновото издание од книгата "Adobe Photoshop CC classroom in a book" е дел од официјалниот серијал за обука на Adobe софтверот, развиена со поддршка на Adobe експертите. Вежбите се дизајнирани на начин да Ви овозможат учење според вашите потреби и ритам на учење. Вклучен е сет од практични материјали за подготовка на испит.

Сертификат: Adobe Certified Associate in Visual Communication Using Adobe Photoshop

Adobe Certified Associate (ACA) сертификатот е одлична оценка за владеење со апликацијата која ги потврдува вештините во визуелните комуникации користејќи ја Adobe Photoshop апликацијата. Сертификацијата на ова ниво помага да ја покажете посветеноста за академски успех и развој на кариерата.

Попуст

Наведените попустите не се комбинираат и истите се поддршка кон младите, невработените лица, како и кон лојалните слушатели.

 • 10 % за посета на прв курс – ученик, студент, невработено лице
 • 10 % за посета на втор курс – секој слушател
 • 15 % за посета трет и повеќе курсеви – секој слушател

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура