LLPA

LLPA членство

СЕМОС ЕДУКАЦИЈА е горд член на моќна мрежа LLPA, и еден од основачите на ова здружение. LLPA e асоцијација на центри за обука во областа на ИТ технологијата.

ЗА LLPA

Основана во Холандија во 2013 година, Leading Learning Partners Association (LLPA) е глобална организација присутна во повеќе од 55 земји. Нивната мисија е да бидат врвна светска организација за клауд вештини, посветена на овозможување на вистинските алатки, ресурси, и услуги за учење во вистинското време, а со цел клауд вештините да бидат достапни на секого низ целиот свет, во било кое време.

Нивната широка мрежа на членови од доверба – секој од нив е водечка компанија во својата земја за ИТ обуки – придонесува за развојот на професионалци експерти во индустријата преку хибридно учење, консултантство и сертифицирање. Овие членови заеднички имаат обучено над 500.000 студенти секоја година, што е повеќе од 90% од европскиот БДП. LLPA е горд Microsoft Partner од 2013 година, и соработува со многу други вендори и институти, вклучувајќи ги и DevOps Institute, Knowledge Pillars, PearsonVUE, Virsoft, Python Institute, DevOps Artisan, AWS, PeopleCert, Media Interactiva, и други.

33 членови

2000M прегледи на светско ниво (2 милијарди)

€500M приход од продажба

423.000 студенти секоја година

100.000 Microsoft студенти кои се обучуваат со официјални курсеви секоја година

ЧЛЕНОВИ

Партнери

Европа

Азија/Пацифик

Северна Америка

Јужна Америка

Африка

Дополнителни информации за Leading Learning Partner Association www.theLLPA.com