5 причини зошто да го користите AutoCAD

AutoCAD – Оригиналниот софтвер за компјутерско проектирање на кој сите му веруваат

Ниту еден CAD софтвер не ги нуди можностите кои ги нуди AutoCAD.

AutoCAD е единствениот софтвер кој може да понуди многубројни опции што ќе го подобрат работниот тек на еден тим. Како?

1.       Користењето на AutoCAD ќе ви заштеди драгоцено време за дизајн

Користете вградени работни текови, илјадници стандардни делови и функционалности во AutoCAD за да заштедите време. Седум студии ја измериле продуктивноста за задачи завршени со помош на специјализирана група алатки од AutoCAD – стигнале до просек од околу 63%!

2.       Автоматизирајте повеќе процеси од сличен софтвер за компјутерско проектирање

Богатата библиотека на AutoCAD составена од API-а, LISP функционалност и специјализирани комплети алатки ви овозможува да ги автоматизирате задачите кои ви одземаат премногу време. Можете да развивате ваши сопствени апликации или да изберете од многуте апликации во Autodesk App Store.

3.       AutoCAD овозможува најдобра веродостојност на податоци и компатибилност со DWG

Форматот .dwg e создаден од страна на Autodesk и истиот ви овозможува на најефикасен и најпрецизен начин да прегледувате и уредувате DWG документи за разлика од било кој друг CAD софтвер.

4.       Ажурирајте тековно со AutoCAD десктоп и мобилни апликации

Она што можете да го правите со помош на други CAD софтверски програми е да споделувате цртежи или да додавате забелешки на нив, но AutoCAD е единствениот софтвер кој ви овозможува уредување, прегледување и создавање нови CAD цртежи во наменети за десктоп или мобилен уред.

5.       Заштедете време за обука на вашите идни вработени со AutoCAD

AutoCAD е стандардот што се учи. Слични на него CAD софтвери употребуваат различна терминологија па така се троши повеќе време за учење. AutoCAD ќе им овозможи на вашите вработени брзо да учат и да се вклопат.

На официјалниот Autodesk курс за AutoCad  ќе ги научите основите на AutoCAD чекор-по-чекор, како и команди и можности што можете да ги употребите и совладате за да станете вистински експерт за AutoCAD и ќе добиете официјален сертификат од Autodesk по завршување на курсот.