Desktop and Mobility
Аплицирај
Број на пакети
1

Desktop и Mobility сертификација

VMware Desktop и Mobility сертификатите се дизајнирани со цел да го оценат вашето ниво на вештини за дизајн, инсталација, и менаџирање на VMware Horizon со View инсталирани на VMware vSphere околина.

Услови за VCP7&-DTM сертификација

Патека 1

Штотуку започнувате со VMware Desktop и Mobility технологија.

1. Стекнете искуство со vSphere 6 и Horizon 7 (се препорачуваат најмалку 6 месеци).
2. Слушајте еден од потребните курсеви за обука:

Наслов на курсотClasses
Horizon 7: Install, Configure, Manage [V7] 40
Horizon 7: Troubleshooting and Performance Optimization [V7] 40

3. Положете го vSphere 6.5 Foundations испитот.
4. Положете го VMware Certified Professional 7 - Desktop and Mobility испитот.

Лице за контакт

Ирена Ивановска
Раководител на VMware Training Department
+389 70 246 146, секој работен ден 9:00-17:00

VMware Certified Professional 7 – Desktop and Mobility
(VCP7-DTM)

Лицата кои се стекнале со VCP7-DTM сертификати поседуваат докажани вештини за извршување комплексна конфигурација и менаџмент на VMware Horizon 7 (со View) околини. Овој сертификат признаен во индустријата докажува дека можете безбедно да инсталирате персонализирани вируелни desktop-и, апликации и онлајн услуги до вашиот краен корисник.

Начин на плаќање

  • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
  • Уплата на рати со кредитни картички
  • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
  • Уплата на фактура