Windows Server 2016
MCSE: Cloud Platform and Infrastructure
Аплицирај
Број на пакети
2

Windows Server 2016

Windows Server 2016 е најновиот сервер оперативен систем кој овозможува брзо и ефикасно одржување и менаџирање како на приватен, така и на хибриден облак (private and hybrid cloud). Windows Server 2016 ви ги дава на располагање најновите технологии за транзиција во cloud. Microsoft Windows Server 2016 е (cloud-ready) оперативен систем со кој безбедноста и продуктивност е на највиско можно ниво во денешно време.

MCSA: Windows Server 2016

MCSA: Windows Server 2016 сертификатот ќе ви овозможи да се квалификувате за позиција како мрежен администратор на компјутерски системи или како специјалист за компјутерска мрежа, и тоа е првиот чекор на вашиот пат да го стекнете наредниот “Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE)” сертификат.

ИспитКурсЧасовиЦена
70-740 20740: Installation, Storage, and Compute with Windows Server 2016
40
535 еур
70-741 20741: Networking with Windows Server 2016
40
535 еур
70-742 20742: Identity with Windows Server 2016
40
535 еур

MCSE: Cloud Platform and Infrastructure

Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): Cloud Platform and Infrastructure сертификатот  потврдува дека имате вештини потребни за управување и одржување на ефикасен и модерен дата центар, со експертиза во “Cloud” технологии, управување со идентитети, “Cloud” архитектура, виртуелизација, складирање на податоци и вмрежување.
Со добивање на “MCSE: Cloud Platform and Infrastructure” сетификатот ќе се квалификувате за работни места како: “Cloud” администратор, “Cloud архитект”, специјалист за компјутерска поддршка, и аналитичар за безбедноста на податоци.

MCSE: Cloud Platform and Infrastructure сертификатот може да го стекнете на следниот начин:

Чекор 1. Одберете една од следниве Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) сертификациски патеки:

  • Windows Server 2016
  • Cloud Platform
  • Linux on Azure
  • Windows Server 2012

Чекор 2. Посетете еден од следниве курсеви и положете го соодветниот испит:


Cloud Platform

Лице за контакт

Ирена Ивановска
Раководител на Microsoft Official Training Department
+389 70 246 146, секој работен ден 9:00-17:00

Cloud Platform and Infrastructure

Cloud Platform and Infrastructure сертификатот е наменет за оние кои сакаат да бидат експерти за infrastructure and software as a service (SaaS) решенија базирани на Microsoft Azure.

Клучни технологии:  Windows Server 2012, Windows Server 2016, Linux, Windows Server Virtualization, Microsoft Azure

Сертификат: Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)

MCSA: Window Server сертификатот се стекнува со успешно положување на следните испити: 70-740, 70-741 и 70-742.

Сертификат: Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): Cloud Platform and Infrastructure

MCSE: Cloud Platform and Infrastructure сертификатот се стекнува со еден MCSA сертификат од Windows Server 2016, Cloud Platform, Linux on Azure или Windows Server 2012, и положување на еден од изборните испити: 70-532, 70-533, 70-535, 07-473, 70-475, 70-744, 70-745, 70-413, 70-414, 70-246, 70-247, 70-537, 70-538 или 70-539.

Начин на плаќање

  • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
  • Уплата на рати со кредитни картички
  • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
  • Уплата на фактура