System Center 2016
MCSE: Mobility
Аплицирај
Број на пакети
1

System Center Configuration Manager 2016

Инсталацијата и одржувањето на Windows преку System Center Configuration Manager 2016 е полесно од било кога со новите подобрувања, вклучувајќи ја и поддршката за најновите функции на Windows 10, Windows in-place upgrade, многу почести упдејти, унифицираниот кориснички портал и on-premises управување со мобилни уреди (MDM) .
Преку интеграцијата со Microsoft Intune, може да ги проширите можностите на System Center Configuration Manager да управува со PCs, Macs, и Unix/Linux servers заедно со cloud-based мобилните уреди со Windows, iOS, и Android, и тоа сите преку едниствена менаџмент конзола.

ИспитКурсЧасовиЦена
70-703 20703-1:  Administering System Center Configuration Manager
40
680 еур
20703-2: Integrating MDM and Cloud Services with System Center Configuration Manager
40
680 еур

MCSE: Mobility

Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): Mobility сертификатот ги валидира вашите вештини потребни за менаџирање на уреди во bring-your-own-device (BYOD) околина. Ве квалификува за кариера во која ќе може да работите како  техничар за поддршка на десктоп оперативни системи до BYOD уреди и апликации.  

MCSE:Mobility сертификатот може да го стекнете на следниот начин:

Чекор 1. Треба да го имате стекнато Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA): Windows 10 сертифкатот.

Чекор 2. Посетете ги двата курса и положете го соодветниот испит:


Mobility path

Лице за контакт

Ирена Ивановска
Раководител на Microsoft Official Training Department
+389 70 246 146, секој работен ден 9:00-17:00

Mobility

Mobility сертификацијата е наменета за оние кои сакаат да се издвојат како експерт во моќни, безбеднoсни мобилни решенија за управување со големи бизниси.

Клучни технологии: Windows 10, System Center Configuration Manager, Microsoft Intune, Azure Active Directory, EMS - Enterprise Mobility Suite

Сертификат: Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) Mobility

MCSE: Mobility сертификатот се стекнува со MCSA сертификат и положување на
испит
от 70-703.

Начин на плаќање

  • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
  • Уплата на рати со кредитни картички
  • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
  • Уплата на фактура