Linux on Azure
MCSE: Cloud Platform and Infrastructure
Аплицирај
Број на пакети
1

Linux on Azure

По неколку години натпреварување со Linux, Microsoft сега нуди оперативен систем, заснован на Linux, на својата Windows Azure cloud услуга. Microsoft Azure поддржува работа на голем број популарни Linux дистрибуции кои се овозможени и одржувани од страна на голем број партнери. На Azure Marketplace можете да пронајдете дистрибуции како Red Hat Enterprise, CentOS, SUSE Linux Enterprise, Debian, Ubuntu, CoreOS, RancherOS, FreeBSD, и повеќе.

MCSA: Linux on Azure

Овој сертификат ја докажува вашата способност и знаење да дизајнирате, имплементирате и одржувате комплексни Linux решенија во cloud. Истото така овој сертификат, ги валидира вашите вештини за Linux систем администрација како и работата во Microsoft Azure инфраструктурата.

ИспитКурсЧасовиЦена
70-533 20533: Implementing Microsoft Azure Infrastructure Solutions
40
680 еур
LFCS 55187: Linux System Administration
40
680 еур

MCSE: Cloud Platform and Infrastructure

Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): Cloud Platform and Infrastructure сертификатот  потврдува дека имате вештини потребни за управување и одржување на ефикасен и модерен дата центар, со експертиза во “Cloud” технологии, управување со идентитети, “Cloud” архитектура, виртуелизација, складирање на податоци и вмрежување.
Со добивање на “MCSE: Cloud Platform and Infrastructure” сетификатот ќе се квалификувате за работни места како: “Cloud” администратор, “Cloud архитект”, специјалист за компјутерска поддршка, и аналитичар за безбедноста на податоци.

MCSE: Cloud Platform and Infrastructure сертификатот може да го стекнете на следниот начин:

Чекор 1. Одберете една од следниве Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) сертификациски патеки:

  • Windows Server 2016
  • Cloud Platform
  • Linux on Azure
  • Windows Server 2012

Чекор 2. Посетете еден од следниве курсеви и положете го соодветниот испит:


Cloud Platform

Лице за контакт

Ирена Ивановска
Раководител на Microsoft Official Training Department
+389 70 246 146, секој работен ден 9:00-17:00

Cloud Platform and Infrastructure

Cloud Platform and Infrastructure сертификатот е наменет за оние кои сакаат да бидат експерти за infrastructure and software as a service (SaaS) решенија базирани на Microsoft Azure.

Клучни технологии:  Windows Server 2012, Windows Server 2016, Linux, Windows Server Virtualization, Microsoft Azure

Сертификат: Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)

MCSA: Linux on Azure сертификатот се стекнува со успешно положување на двата испити: 70-533 и LFCS.

Сертификат: Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE): Cloud Platform and Infrastructure

MCSE: Cloud Platform and Infrastructure сертификатот се стекнува со еден MCSA сертификат од Windows Server 2016, Cloud Platform, Linux on Azure или Windows Server 2012, и положување на еден од изборните испити: 70-532, 70-533, 70-535, 07-473, 70-475, 70-744, 70-745, 70-413, 70-414, 70-246, 70-247, 70-537, 70-538 или 70-539.

Начин на плаќање

  • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
  • Уплата на рати со кредитни картички
  • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
  • Уплата на фактура