CND сертификација
EC-Council Accredited Training Center
Аплицирај
Број на пакети
1

CND сертификација

CND Certified Network Defender

Ќе научите како да се заштитите, забележите и да одговорите на нападите на мрежата. Ќе ги научите основите на одбрана на мрежа, примената на контроли за заштита на мрежа, протоколи, апарати за периметар, безбедни IDS, VPN и firewall конфигурација. Потоа ќе научите за комплексноста на network traffic signature, анализа и скенирање на безбедност кои ќе ги помогнат да дизајнирате поголеми политики за безбедност и успешни планови за реагирање при инциденти. Овие вештини ќе ви помогнат да ја унапредите отпорноста и континуитетот на работа за време на напади.

За кого е наменет

 • Мрежни администратори
 • Администратори за заштита на мрежа
 • Инженери за заштита на мрежа
 • Техничари за одбрана на мрежа
 • CND аналитичар
 • Аналитичар за безбедност
 • Оператор за безбедност
 • Секое лице вклучено во работа со мрежи

CND сертификација

ИспитНаслов на курсотЧасовиЦена
312-38 Certified Network Defender
40
1 000 еур

Содржина на курсот

 • Computer Network and Defense Fundamentals.
 • Network Security Threats, Vulnerabilities, and Attacks.
 • Network Security Controls, Protocols, and Devices.
 • Network Security Policy Design and Implementation.
 • Physical Security.
 • Host Security.
 • Secure Firewall Configuration and Management.
 • Secure IDS Configuration and Management.
 • Secure VPN Configuration and Management.
 • Wireless Network Defense.
 • Network Traffic Monitoring and Analysis.
 • Network Risk and Vulnerability Management.
 • Data Backup and Recovery.
 • Network Incident Response and Management.

Овој курс ги подготвува слушателите за EC-Council CND испитот 312-38.

Лице за контакт

Наташа Ристеска Тодоровска
Раководител на EC-Council Training Department
+389 71 262 728, секој работен ден 9:00-17:00
 • Обука во Семос Едукација - EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинални EC-Council DVD-а со вежби и дополнителен материјал за курсот
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма

Потребни предзнаења за курсот

Не се потребни предзнаења за курсот.

Сертификат: CND Certified Network Defender

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура