CCNP Wireless Сертификација


Аплицирај
Број на пакети
1

Cisco Certified Network Professional

Семос Едукација ви нуди уникатна тренинг програма која ви ги дава потребните Cisco® CCNP напредни вештини за потребите на пазарот.

CCNP Wireless

CCNP Wireless сертификацијата се фокусира на знаењето во делот на дизајнирање, имплементирање и безбедност на Cisco Wireless мрежите, со цел овозможувајќи оптимални перформанси во самата Wireless мрежа. Таа, ја препознава стручноста и техничката спремност на Wireless професионалците кои можат да ги проценат и преведат барањата на клиентите и да ги престават најпрво во технички спецификации, а потоа да ја извршат и целосната имплементација.  Ваквото знаење на Wireless професионалците резултира со успешни деловни резултати. 

ИспитКурсевиЧасовиЦена
300-360 Designing Cisco Wireless Enterprise Networks (WIDESIGN)
40
1.510 еур
300-365 Deploying Cisco Wireless Enterprise Networks (WIDEPLOY)
40
1.510 еур
300-370 Troubleshooting Cisco Wireless Enterprise Networks (WITSHOOT)
40
1.510 еур
300-375 Securing Cisco Wireless Enterprise Networks (WISECURE)
40
1.510 еур

Designing Cisco Wireless Enterprise Networks (WIDESIGN)

 • Describe the needs of wireless networks today
 • Describe wireless architectures and core components
 • Describe wireless design methodologies and best practices
 • Design for real-time applications
 • Examine planning and design tools
 • Implement a wireless design
 • Describe troubleshooting methodology

Deploying Cisco Wireless Enterprise Networks (WIDEPLOY)

 • Define and deploy WLAN infrastructure for mobility
 • Implement controller and access point high availability
 • Design and implement high-density wireless solutions
 • Design and implement Cisco FlexConnect® architectures
 • Describe and implement wireless bridging (mesh) technologies
 • Describe and implement quality of service (QoS) for wireless applications
 • Describe and implement multicast over wireless
 • Manage wireless services with Cisco Prime Infrastructure
 • Implement base and context mobile experience Cisco MSE architecture

Troubleshooting Cisco Wireless Enterprise Networks (WITSHOOT)

 • Describe troubleshooting methodology
 • Troubleshoot access point joining issues
 • Troubleshoot client connectivity issues
 • Identify and locate RF interferences
 • Troubleshoot client performance issues
 • Identify common wired infrastructure issues based on the output from common troubleshooting tools
 • Troubleshoot wireless LAN controller (WLC) and access point high availability issues

Securing Cisco Wireless Enterprise Networks (WISECURE)

 • Define security approaches in a Wi-Fi design
 • Describe how to design and deploy end point and client security
 • Describe how to design and deploy ISE in a Wi-Fi network
 • Explain how to secure the Wi-Fi infrastructure
 • Design and deploy Wi-Fi access control
 • Describe management and monitoring capabilities in the Wi-Fi environment

Лице за контакт

Цеко Тодоровски
Раководител на Cisco Official Training Department
+389 78 441 752

CCNP Wireless Сертификација

CCNP Wireless сертификација ги нагласува принципите и теоријата за безжични мрежи,  а се однесува на потребата за дизајнирање, имплементирање и обезбедување на Cisco Wireless мрежи за оптимални перформанси.

Предуслов

Валидна CCNA Wireless сертификација или валидна CCIE сертификација.

Сертификат: CCNP Wireless

Сертификатот CCNP Wireless се добива со поседување на сертификација CCNA Wireless или CCIE, и положување на испитите 300-360, 300-365, 300-370 и 300-375.

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура