CCNP Service Provider Сертификација


Аплицирај
Број на пакети
1

Cisco Certified Network Professional

Семос Едукација ви нуди уникатна тренинг програма која ви ги дава потребните Cisco® CCNP напредни вештини за потребите на пазарот.

CCNP Service Provider 

Cisco Certified Network Professional Service Provider (CCNP Service Provider) сертификацијата се однесува на service provider мрежни инженери, систем инженери, и специјалисти за мрежи одговорни за испорака на скалабилна carrier-grade инфраструктура за брза експанзија со цел поддршка на тековното воведување на нови менаџирани услуги и други барања на клиентот.

ИспитКурсевиЧасовиЦена
642-883 SPROUTE Deploying Cisco Service Provider Network Routing
40
1.510 еур
642-885
SPADVROUTE Deploying Cisco Service Provider Advanced Network Routing
40
1.510 еур
642-887 SPCORE Implementing Cisco Service Provider Next-Generation Core Network Services
40
1.510 еур
642-889 SPEDGE Implementing Cisco Service Provider Next-Generation Edge Network Services
40
1.510 еур

SPROUTE Deploying Cisco Service Provider Network Routing

 • Service Provider Routing
 • Implement OSPF in the Service Provider Network
 • Implement Integrated IS-IS in the Service Provider Network
 • Implement BGP in the Service Provider Network
 • Routing Protocol Tools and Route Manipulation

SPADVROUTE Deploying Cisco Service Provider Advanced Network Routing

 • Service Provider Connectivity with BGP
 • Scale Service Provider Network
 • Secure and Optimize BGP
 • Multicast Overview
 • Intradomain and Interdomain Multicast Routing
 • Service Provider IPv6 Transition Implementations

SPCORE Implementing Cisco Service Provider Next-Generation Core Network Services

 • Multiprotocol Label Switching
 • MPLS Traffic Engineering
 • QoS in the Service Provider Network
 • Hardware Lab 3: The Need for QoS
 • QoS Classification and Marking
 • QoS Congestion Management and Avoidance
 • QoS Traffic Policing and Shaping

SPEDGE Implementing Cisco Service Provider Next-Generation Edge Network Services

 • VPN Technologies
 • MPLS Layer 3 VPNs
 • Special Connectivity in MPLS Layer 3 VPNs
 • MPLS IPv6 and Interdomain Solutions
 • Layer 2 VPNs

Лице за контакт

Цеко Тодоровски
Раководител на Cisco Official Training Department
+389 78 441 752

CCNP Service Provider Сертификација

CCNA Service Provider сертификацијата е фокусирана на најновите технологии и трендови на мрежно поврзување во индустријата на даватели на услуги, ја потврдува вашата способност да ги конфигурирате и имплементирате новите генерации на Cisco Cisco провајдери.

Предуслов

Валидна CCNA Service Provider сертификација или валидна CCIE сертификација. 

Сертификат: CCNP Service Provider

Сертификатот CCNP Service Provider се добива со поседување на сертификација CCNA Service Provider или CCIE, и положување на испитите 642-883, 642-885, 642-887 и 642-889.

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура