CCNP Data Center обука и сертификација


Аплицирај
Број на пакети
1

Cisco Certified Network Professional

Семос Едукација ви нуди уникатна тренинг програма која ви ги дава потребните Cisco® CCNA вештини за потребите на пазарот.

CCNP Data Center обука и сертификација

Новата CCNP Data Center тренинг и сертификациона патека е насочена кон професионалци кои ќе работат со Cisco Data Center технологии.  CCNP Data Center сега вклучува автоматизацијата и програмабилност кои ќе ви помогнат да ја скалирате вашата Data Center инфраструктура.

Рапидниот напредок на технологијата им овозможува на новите апликации и бизниси неограничено вмрежување. Компаниите можат да ги искористат предностите на автоматизацијата да скалираат и да го подигнат нивото на безбедност на својата Data Center инфраструктура.  Како би ги искористиле можностите на новата генерација мрежна инфраструктура, денешните Data Center професионалци имаат потреба од поширок спектар на вештини и подлабок фокус во клучните областите од  технологија. Токму новата CCNP Data Center сертификациона програма е дизајнирана да ви овозможи поширок спектар и  подлабок фокус на новите технологии кој се имплементираат во Data центрите.

ИспитКурсЧасовиЦена
Core задолжителен испит
350-601 DCCOR Implementing and Operating Cisco Data Center Core Technologies (DCCOR)
40+24 Ss*
1 990 еур
Concentration испити (одберете еден)
300-610 DCID Designing Cisco Data Center Infrastructure (DCID)
40
1 500 еур
300-615 DCIT Troubleshooting Cisco Data Center Infrastructure (DCIT)
40
2 990 еур
300-620 DCACI Implementing Cisco Application Centric Infrastructure (DCACI)
40
2 990 еур
300-625 DCSAN Configuring Cisco MDS 9000 Series Switches (DCMDS)
32
2 750 еур
300-635 DCAUTO Implementing Automation for Cisco Data Center Solutions (DCAUI)
24

* 24 часа (3 дена) самостојно учење

Предуслов

Нема формални предуслови за полагање CCNP Data Center но треба да имате солидно познавање на темите од испитот пред да го полагате.

CCNP кандидатите треба да имаат три до пет години практично искуство во имплементација на решенија од областа на Data Center решенија.

Лице за контакт

Цеко Тодоровски
Раководител на Cisco Official Training Department
+389 78 441 752, секој работен ден 9:00-17:00

CCNP Data Center Сертификација

CCNP Data Center сертификацијата е специјално дизајнирана за усовршување на автоматизацијата и програмабилност кои ќе ви помогнат да ја скалирате вашата Data Center инфраструктура.

Сертификат: CCNP Data Center

За да се стекнете со титулата CCNP Data Center треба да положите два испити: Core испит и уште еден Concentration испит по ваш избор.

  • Core испитот се концентрира на вашето знаење од областа на Data Center инфраструктура. Овој испит исто така ве квалификува за остварување на CCIE Data Center сертификација. Положувањето на овој испит ви помага да се стекнете со кој било од овие два сертификати.
  • Concentration испитите се однесуваат на нови и релевантни теми од индустријата. Може да се подготвите за овие испити со тоа што ќе присуствувате на соодветен официјален курс од Cisco програмата.

Ресертификација

CCNP Data Center сертификацијата е со важност од три години.

Начин на плаќање

  • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
  • Уплата на рати со кредитни картички
  • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
  • Уплата на фактура