CCNP Collaboration Сертификација


Аплицирај
Број на пакети
1

Cisco Certified Network Professional

Семос Едукација ви нуди уникатна тренинг програма која ви ги дава потребните Cisco® CCNP напредни вештини за потребите на пазарот.

CCNP Collaboration

Cisco CCNP Collaboration се практично насочени обуки кои ќе ви помогнат да ги проширите вашите вештини и способности со кои би придонеле кон проширување на бизнис вредноста на вашата компанија. Практична работа на дизајнирање, конфигурација и решавање на проблеми на Cisco Collaboration и Unified communications апликации, уреди и мрежа. Collaboration технологијата е од критична потреба за успешен развој и иновација во едена бизнис средина. Искористете го вашето знаење во Collaboration технологијата за да ја предводите трансформацијтата  и да ја зголемите ефикасноста во вашата компанија.

CIPTV1 - Implementing Cisco IP Telephony and Video, Part 1

 • Cisco Unified Communications Manager Introduction
 • Dial Plan Introduction and Implementation of Single- Site On-Cluster Calling
 • Implementation of Single-Site Off-Cluster Calling
 • Media Resources
 • Audio and Video Conferencing
 • Quality of Service

CIPTV2 - Implementing Cisco IP Telephony and Video, Part 2

 • Multisite Deployment Implementation
 • Centralized Call- Processing Redundancy Implementation
 • Bandwidth Management and CAC Implementation
 • Implementation of Features and Applications for Multisite Deployments
 • Cisco VCS and Cisco Expressway
 • GDPR and CCD

CTCOLLAB - Troubleshooting Cisco IP Telephony and Video

 • Introduction to Troubleshooting Cisco Collaboration Solutions
 • Cisco Unified Communications Manager Troubleshooting
 • Cisco VCS Control and VCS Expressway Troubleshooting
 • Call Setup Issues
 • ILS and GDPR Issues
 • Cisco Unified Communications Manager Mobility Features
 • Cisco TelePresence Management Suite Issues
 • Voice Quality and Media Resources Issues

CAPPS - Implementing Cisco Collaboration Applications

 • Cisco Unity Connection
 • Cisco Unity Express
 • Cisco Unified IM and Presence Implementation
 • Video Provisioning and Integration in a Unified Communications Deployment

Лице за контакт

Цеко Тодоровски
Раководител на Cisco Official Training Department
+389 78 441 752

CCNP Collaboration Сертификација

CCNP Collaboration сертификацијата е наменета за мрежни инженери кој сакаат да се стекнат со напредни collaboration и unified communications вештини.

Предуслов

Валидна CCNA Collaboration сертификација или валидна CCIE сертификација.

Сертификат: CCNP Collaboration

Сертификатот CCNP Collaboration се добива со поседување на сертификација CCNA Collaboration или CCIE, и положување на испитите 300-070, 300-075, 300-080 и 300-085.

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура