CCNA обука и сертификација


Аплицирај
Број на пакети
1

Cisco Certified Network Associate

Семос Едукација ви нуди уникатна тренинг програма која ви ги дава потребните Cisco® CCNA вештини за потребите на пазарот.

CCNA обука и сертификација

Новата CCNA програма e дизајнирана да ве подготви за работа во ИТ индустријата. Согласно новата програма во CCNA испитот, како нови теми се вклучени мрежна безбедност и автоматизација со програмабилност.  Предност на програмата е тоа што вклучува еден сертификат кој опфаќа широк спектар на технологии кои може да бидат одлична основа за градење на ИТ кариера. Програмата опфаќа еден испит и еден курс кои ќе ви помогнат да се подготвите за позиција во ИТ индустријата.

CCNA сертификацијата опфаќа широк спектар на теми, вклучувајќи:

 • Основи на мрежни технологии
 • Пристап на корисници до компјутерската мрежа
 • Поврзување преку IP
 • IP сервиси
 • Основи на безбедност на мрежи
 • Автоматизација и програмабилност
ИспитКурсЧасовиЦена
200-301 CCNA Implementing and Administering Cisco Solutions (CCNA)
40+ 24 Ss*
1200 еур
* 24 часа (3 дена) самостојно учење

Предуслов

Не постојат предуслови за CCNA сертификација, но потребно е да имате солидно познавање од темите вклучени во испитот пред да го полагате.

Кандидатите за CCNA често имаат и:

 • Едно или повеќе годишно искуство во спроведување и администрирање на Cisco решенија
 • Познавање на основно IP адресирање
 • Солидно познавање на некои од основните мрежни технологии

Лице за контакт

Марко Серафимовски
Head of International Business Development
+389 78 441 867, секој работен ден 9:00-17:00

CCNA Routing & Switching Сертификција

Cisco Certified Network Associate Routing & Switching (CCNA R&S) сертификацијата се фокусира на пренесување на оптимално знаење и вештини потребни за инсталација, конфигурирање, мониторирање, како и барање на проблеми во една мала до средно голема компјутерска мрежа.

Сертификат: CCNA

Сертификатот CCNA се добива со положување на испитот 200-301 CCNA.

Ресертификација

CCNA сертификацијата е со важност од три години.

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура