Information Security Based on ISO/IEC 27002 Foundation


Аплицирај
Број на часови
16
Цена на курсот
400 ЕУР

ITIL® курсевите на оваа страница ги нуди ITSM CENTER d.o.o. ATO / Огранок на AXELOS Limited. ITIL® е регистрирана трговска марка на AXELOS Limited. Сите права се задржани.

Опис на курсот

Информациската сигурност се повеќе добива на важност во ИТ. Глобализацијата на економијата доведува до зголемена размена на информации помеѓу организациите (нивните вработени, клиенти и добавувачи) и растечка употреба на мрежи, како што се внатрешната мрежа на компаниите, поврзувањето со мрежите на другите компании и интернетот. Покрај тоа, активностите на многу компании сега се потпираат на ИТ, а информациите стана вредни средства.
Заштитата на информации е клучна за континуитетот и правилното функционирање на организацијата: информациите мораат да бидат сигурни. Во модулот на Information Security Foundation, базиран на ISO/IEC 27002 (ISFS), се тестираат основните концепти на безбедноста на информациите и нивната кохерентност.

За кого е наменет

 • За секој поединец во една организација. Основните знаења што се тестираат во овој модул придонесуваат за разбирање дека информациите се ранливи и дека се неопходни мерки за заштита на истите.
 • За сите мали независни бизниси за кои се неопходни основни познавања за безбедноста на информациите. Овој модул може да биде добар почеток за нови професионалци за безбедност на информациите. 

Содржина на курсот

 • Информации и безбедност
 • Закани и ризици
 • Пристап и организација
 • мерки
 • Законодавство и регулативи
 • Повторување на првиот ден
 • Примери и подготовка за испитот
 • Information Security Foundation базиран на испитот за сертификација ISO/IEC 27002

Лице за контакт

Ирена Ивановска
Раководител на ITIL Training Department
+389 70 246 146, секој работен ден 9:00-17:00

Времетраење: 2 денa

Сертификат: Information Security Foundation based on ISO/IEC 27002

Кандидатите кои успешно ќе го положат испитот за сертификација ќе се стекнат со Information Security Foundation based on ISO/IEC 27002 сертификација.

Information Security Foundation е дел од програмата Certified Integrator и е еден од предусловите за постигнување на титулата: EXIN Certified Integrator Secure Cloud Services.

Начин на плаќање

 • Уплата во готово со уплатница или дебитни картички
 • Уплата на рати со кредитни картички
 • Уплата на рати без камата со кредитни картички на Стопанска Банка
 • Уплата на фактура