Adobe Animate
Adobe Animate
Аплицирај
Почеток на курсот
6 Апр 2019
Број на часови
30
Цена на курсот
6.800 МКД

Опис на курсот

Децата на овој курс ќе се запознаат со основите на Adobe Animate кој како софтвер нé запознава со основните концепти на интерактивниот веб дизајн, но може да се користи за изработка на различни 2Д анимации, игрички и сл. Воедно ќе бидете запознаени и со јазикот на Animate, наречен ActionScript.
Курсот се изведува преку предавања, вежби и практична работа.


Содржина на курсот

 • Вовед
 • Запознавање со Animate
 • Вовед во цртањето. Користење на палетата
 • Симболи и користење на библиотеката
 • Работа со текст
 • Палета за анимирање
 • Анимирање
 • Користење филтри и мешани ефекти
 • Компоненти
 • Импортирање елемти во Animate
 • Работа со звук
 • Работа со видео
 • Тестирање и експортирање на Animate анимации
 • Користење на сите научени техники

Лице за контакт

Наташа Ристеска Тодоровска
Раководител на Детски Едукативен Центар
+389 71 262 728, секој работен ден 9:00-17:00

Потребни предзнаења за курсот

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основни познавања на работа со компјутери и Windows.

 • Секое дете работи самостојно на свој компјутер
 • Бесплатни прирачници за секој курс
 • Диплома за завршен курс

Попуст

 • Доколку слушателот посетувал било кој од нашите курсеви, за секој нареден курс добива 15% попуст од основната цена.
 • За уплата на два курса однапред се добива попуст од 20% попуст на целосната сума.

Начин на плаќање

 • Во готово или со уплатница
 • Дебитна и кредитна картичка
 • Рати без камата со кредитна картичка на Стопанска банка
 • На фактура