Adobe Photoshop
Adobe Photoshop
Аплицирај
Почеток на курсот
6 Апр 2019
Број на часови
30
Цена на курсот
6.800 МКД

Опис на курсот

Курсот е наменет за деца кои се креативни и кои би сакале да го откријат светот како на графичкиот така и на веб дизајнот. Со тоа децата ќе навлезат во светот на дизајнот, и тоа како за дизајн за печатење , така и за  on-line публикување. Ќе ја научат разликата за растерска и векторска графика, а она овој курс подетално ќе влезат во изучувањето на растерската графика. Курсот е поделен на модули со практични вежби според програмата на Adobe.


Содржина на курсот

 • Запознавање со основни поими за компјутерската графика
 • Запознавање со работната површина на Photoshop
 • Новини во Photoshop
 • Начини на внeсување на слики во Photoshop
 • Работа со селекции
 • Работа со маски, слоеви и канали
 • Ретуширање на фотографии
 • Основни постапки за работа со алатката Pen
 • Изработка на специјални ефекти
 • Комбинирање на векторски објекти и Photoshop слики
 • Припрема на слики за печатење во две бои
 • Изработка на сложени вежби

Лице за контакт

Наташа Ристеска Тодоровска
Раководител на Детски Едукативен Центар
+389 71 262 728, секој работен ден 9:00-17:00

Потребни предзнаења за курсот

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основни познавања на работа со компјутери и Windows.

 • Секое дете работи самостојно на свој компјутер
 • Бесплатни прирачници за секој курс
 • Диплома за завршен курс

Попуст

 • Доколку слушателот посетувал било кој од нашите курсеви, за секој нареден курс добива 15% попуст од основната цена.
 • За уплата на два курса однапред се добива попуст од 20% попуст на целосната сума.

Начин на плаќање

 • Во готово или со уплатница
 • Дебитна и кредитна картичка
 • Рати без камата со кредитна картичка на Стопанска банка
 • На фактура