Основи на HTML и CSS
Основи на HTML и CSS
Аплицирај
Почеток на курсот
26 Јан 2019
Број на часови
30
Цена на курсот
6.800 МКД

Опис на курсот

Со овој курс ќе ја научите „азбуката“ за креирање на веб страни. Преку теорија и практични вежби ќе научите HTML и CSS кои претставуваат основа за секој веб дизајнер.


Содржина на курсот

 • Вовед во веб дизајн и Dreamweaver
 • Структура на HTML и основни тагови и атрибути
 • Користење на табели
 • Работа со слики и мапирани слики
 • Вовед во CSS
 • Селектори и својства
 • Типографија и бои
 • Работа со DIV тагови
 • Форми
 • Креирање на веб сајт со HTML и CSS
 • Секое дете работи самостојно на свој компјутер
 • Бесплатни прирачници за секој курс
 • Диплома за завршен курс

Лице за контакт

Наташа Ристеска Тодоровска
Раководител на Детски Едукативен Центар
+389 71 262 728, секој работен ден 9:00-17:00

Потребни предзнаења за курсот

За посетителите на овој курс се подразбира дека имаат основни познавања на работа со компјутери и Windows.

Попуст

 • Доколку слушателот посетувал било кој од нашите курсеви, за секој нареден курс добива 15% попуст од основната цена.
 • За уплата на два курса однапред се добива попуст од 20% попуст на целосната сума.

Начин на плаќање

 • Во готово или со уплатница
 • Дебитна и кредитна картичка
 • Рати без камата со кредитна картичка на Стопанска банка
 • На фактура